Δημήτρης Βασιλείου

Το όνομά μου είναι Δημήτρης Βασιλείου. Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1949 στην Περαχώρα Κορινθίας. Ξεκίνησα την μαθησιακή μου διαδρομή από το Δημοτικό σχολείο της Περαχώρας και τελείωσα το 1967 αποφοιτώντας από το Οικονομικό Λύκειο του Λουτρακίου.
Επόμενη στάση η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 1975. Κατόπιν ήρθε το κάλεσμα της μαμάς πατρίδας για τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αγροτικό ιατρείο και τέλος η ειδικότητα του Νευροχειρουργού. Νότια Αφρική και Μ. Βρετανία οι επόμενοι σταθμοί μου. 7 χρόνια στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική στην Πάτρα και έπειτα ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα, χειρουργώντας στην Βιοκλινική. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Πατρών.
Η αγάπη μου για την επιστήμη μου με οδήγησε στη έκδοση δύο βιβλίων με τίτλους “ Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, βασικά στοιχεία αντιμετώπισης” το 2006 και “ Μια σχέση καρδιάς” το 2013,  μετάφραση από την Αγγλική του ομώνυμου ταξιδιωτικού οδοιπορικού της Dilly’s Powel, συζύγου του Αρχαιολόγου Humphrey Peyne, Διευθυντού της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, υπεύθυνου της ανασκαφής του Ηραίου της Περαχώρας.
Σήμερα ζω και ασκώ το επάγγελμά μου στην Αθήνα και εκτός από την ενασχόλησή μου με τα κοινά είμαι και πρόεδρος της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου.