Σε κάθε προεκλογική περίοδο όλοι οι συνδυασμοί που φιλοδοξούν να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές συντάσσουν τα προεκλογικά τους προγράμματα. Όμως μετά τις εκλογές, αν εκλεγούν, αμέσως τα ξεχνούν. Τα βάζουν στην άκρη και προσαρμόζονται. Πολιτεύονται με βάση όχι το πρόγραμμα αλλά όπως τα συμφέροντα υπαγορεύουν.

Εμείς σκοπεύουμε να πρωτοτυπήσουμε.

Λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινώσουμε αφού οι υποψήφιοι του συνδυασμού και οι συνεργάτες του ολοκληρώσουν τις μελέτες και προτάσεις τους. Αυτό που θέλουμε, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, είναι να αναλάβουμε δεσμεύσεις.


Δέσμευση πρώτη

Ο επικεφαλής του συνδυασμού δεσμεύεται να παραδώσει με το τέλος της θητείας του
τη θέση του, αποχωρώντας.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.Δρώντας όμως από την πρώτη μέρα με επαγγελματισμόθα φροντίσουμε να παραδώσουμε μια καλύτερη πόλη.Γιατί μόνο χωρίς το βάρος του πολιτικού κόστους θα μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει.

Επειδή δεν είμαστε οι μόνοι ικανοί, έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι όσοι μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν έστω και το παραμικρό, για να γίνει ο Δήμος μας καλύτερος.
εν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να ανακυκλώνονται διαρκώς τα ίδια άτομα, σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά να διοικήσουν, όπως μέχρι τώρα γίνεται.

Δέσμευση δεύτερη

Όπως δεν θα μας πιέσει το ΠΟΛΙΤΚΟ ΚΟΣΤΟΣ αν εκλεγούμε, έτσι δεσμευόμαστε ότι δε πρόκειται να υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες. Αντίθετα η ηθική μας, μας επιβάλλει να πούμε μόνο αλήθειες, όσο πικρές και αν είναι, αδιαφορώντας για το αν θα γίνουμε προσωρινά αντιδημοφιλείς. Θα έχουμε όμως πει την ΑΛΗΘΕΙΑ χωρίς αυταπάτες και με ευχάριστη στ’ αυτιά, κενή παροχολογία.
Όσον αφορά τις δεσμεύσεις μας, εκτός από το ότι θα αποχωρήσει ο επικεφαλής μετά τη λήξη της θητείας του, αν εκλεγούμε, θα πραγματοποιήσουμε τα επόμενα:

Προτεραιότητα στην καθημερινότητα.

          Θέλουμε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να χαίρονται το Δήμο μας. Να μπορούν να κινούνται χωρίς εμπόδια σε μια όμορφη πόλη, σε έναν όμορφο οικισμό. Να αισθάνονται ασφαλείς να περπατήσουν, να μη φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά του να πάνε μια βόλτα. Θέλουμε μια καθαρή πόλη, που να γίνει ζηλευτός προορισμός όχι μόνο επισκεπτών, αλλά και νέων κατοίκων. Μια καθαρή παραλία, μια καθαρή θάλασσα που θα τη χαίρονται μικροί και μεγάλοι όλο το χρόνο.

            Το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας είναι ικανό να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, αν μείνει ανεπηρέαστο από κάθε είδους
πολιτικές παρεμβάσεις και ρουσφετολογίες. Θα ενημερώσουμε άμεσα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, σχετικά με τη φιλοσοφία της νέας δημοτικής αρχής. Θα ζητηθούν οι απόψεις κάθε υπαλλήλου, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας,στον τομέα ευθύνης του καθένα και γενικότερα, ώστε να μπορεί ο καθένας να συμβάλει από τη θέση του στο όραμα όλων μας να έχουμε μια πόλη φιλόξενη.

Ο καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Για εμάς η ενημέρωση δεν ολοκληρώνεται με αναρτήσεις σε έναν διαδικτυακό χώρο. Θα αναπτύξουμε ένα ευρύ δίκτυο τρόπων ψηφιακής και έντυπης ενημέρωσης, ώστε να μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται εύκολα και έγκυρα.
Στο πλαίσιο αυτό θα εκδώσουμε τον «οδηγό του δημότη», ένα έντυπο στο οποίο θα αναφέρονται με σαφήνεια:

Α. Tο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου
Β. Tα νομικά πρόσωπα του δήμου και οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους
Γ. Οι προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει οι υπηρεσίες να ενεργούν και να απαντούν στα αιτήματα των δημοτών.
Δ. Θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό τηλεφωνικό κέντρο στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΔΗΜΟΤΗ ώστε να καταγράφονται ΑΜΕΣΑ τα προβλήματα της καθημερινότητας

        Η είσοδος της πόλης, αλλά και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, το κέντρο, οι πλατείες, το παραλιακό μέτωπο θέλουμε να είναι καθαρά και συντηρημένα, χωρίς τις πολύχρωμες «πινελιές» της σκουριάς και των σκουπιδιών. Και ΝΑΙ θα ζητήσουμε τη βοήθεια όλων, αλλά και θα επιβάλλουμε πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν τον όμορφο Δήμο μας, θέλουμε καθαριότητα παντού.

      Το σήμα κατατεθέν της πόλης μας (το νερό) είτε πόσιμο, είτε ιαματικό, είτε θαλάσσιο είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου και πρέπει να προστατευθεί η ποιότητα και η ποσότητα με κάθε μέσο.
      Η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μην σκουριάζουν πανάκριβα μηχανήματα για δεκαετίες σε κάποιες αποθήκες, ή να καταπατούν επιτήδειοι δημόσια περιουσία, γιατί απλά δεν ξέρουμε ποια είναι η περιουσία του Δήμου μας.
      Θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε πόρο που μπορούμε προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών. Η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των όποιων πόρων εξασφαλιστούν είναι για εμάς αυτονόητα.

             Ο τουρισμός θα στηριχθεί με στόχο τη 12μηνη τουριστική περίοδο περιλαμβανομένωνόλων των ειδών του.    
Mια πόλη oπου οι κάτοικοι χαίρονται να ζουν και οι τουρίστες να προτιμούν όλο το χρόνο, δεν απέχει μακριά από το να γίνει και κέντρο επιχειρηματικότητας. Μέσα από στοχευμένες δράσεις δημιουργίας υποδομών ανάπτυξης επιχειρηματικών μονάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου,
θα γίνουμε περιζήτητη έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αν λάβουμε υπ’ όψη και τη στρατηγική θέση που έχει ο Δήμος μας. Η αύξηση των επιχειρηματικών μονάδων στην περιοχή θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και συνεπώς στη μείωση της ανεργίας. 

        Δε θα αφήσουμε κανένα Δημοτικό Διαμέρισμα στην τύχη του. Με τη βοήθεια των Δημοτών, τους οποίους θεωρούμε αναπόσπαστο εργαλείο της ανάπτυξης του τόπου μας, θα αναπτυχθεί κάθε δυνατότητα ανάδειξης του κάλους της περιοχής μας από τη μια ως την άλλη του άκρη.
       Έχουμε σκοπό να μεγιστοποιήσουμε την Κοινωνική Αρωγή σε συνανθρώπους μας ανέργους, χαμηλόμισθους, ανασφάλιστους, αλλά και όσους έχουν ανάγκη στήριξης από την πολιτεία με ολοκληρωμένες δομές παροχής βοήθειας.
        Η υγεία είναι θέμα που μας απασχολεί έντονα και στοχεύουμε να είναι ο Δήμος πρότυπο ιατρικών υπηρεσιών και μέριμνας υγείας με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης που θα αφορούν όλες τις πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες.
        Σε αυτό το πλαίσιο φυσικά θα συμπεριληφθούν και οι εξαρτημένοι για τους οποίους θα λάβουμε ειδική μέριμνα.|
     

       Βλέπουμε την παιδεία ως μια δια βίου δραστηριότητα η οποία δεν σταματά με την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό δε θα περιοριστούμε στην διασφάλιση των βέλτιστων υποδομών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, αλλά θα προωθήσουμε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χωρίς όμως να ξεχνάμε και την πολιτιστική καλλιέργεια. Έτσι δε θα μείνει δημοτική κοινότητα χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι.
       Ο ορεινός όγκος των Γερανείων είναι στις προτεραιότητες μας όσον αφορά την προστασία του και την ήπια ανάπτυξη του.
Οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν φυσική ομορφιά και δυνατότητες ανάπτυξης. Πρέπει να αναπτυχθούν στο βαθμό που τους αξίζει και μπορούμε να το καταφέρουμε. Κυκλοφοριακό, περιφερειακός, βιολογικός καθαρισμός, «Πευκάκια» είναι κάποια από τα προβλήματα, η επάρκεια νερού, ειδικά το καλοκαίρι, είναι από τα σημαντικότερα.

      Τα Ίσθμια, ο ιερός αυτός χώρος κατά την αρχαιότητα, με το εκπληκτικό μουσείο που ήδη διαθέτει, πρέπει να αναδειχτούν περισσότερο, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα να αποκατασταθούν αδικίες και ελλείψεις.
      Η διώρυγα με τον Ισθμό, την Ποσειδωνία και το Καλαμάκι είναι περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης ώστε να γίνουν αγνώριστα.
       Πίσια, Σχοίνος και Στραβά, περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Περιοχές που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στο φιλότιμο των οικιστών τους. Τέτοιες περιοχές μπορούν να προσφέρουν στο δήμο αν πρώτος ο δήμος κάνει σ’ αυτές τα αυτονόητα: Υποδομές!

«Προσωπικά,
αν είναι να γίνω δήμαρχος
λέγοντας ψέματα
δεν με ενδιαφέρει
να εκλεγώ»

       Περαχώρα και Λίμνη Ηραίου. Πονεμένες ιστορίες. Έργα βιτρίνας και υποσχέσεις επί δεκαετίες κρατούν πίσω και σε μαρασμό και τις δύο περιοχές, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα. Η Περαχώρα είναι το κεφαλοχώρι, η ιστορική έδρα του δήμου. Επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων έργων που καθυστερούν, με σκοπό την αύξηση της επισκεψημότητας του χωριού.
       Η στήριξη του αθλητισμού σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο θα είναι διαρκής και επαρκής, με τον αυτονόητο στόχο τη μέγιστη προσέλκυση ατόμων κάθε ηλικίας και παράλληλη διευκόλυνση της πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους, που πρέπει να αυξηθούν σε αριθμό και να βελτιωθούν σε λειτουργικότητα.